Pochet kopen? Hier moet u op letten!

Lees hieronder waar u op moet letten bij het kopen van een pochet. De pochet is een heren accessoire die vaak vergeten wordt. Echter kan de pochet veel toevoegen aan de uitstraling van uw pak. Het kan uw outfit helemaal afmaken. De pochet wordt langzaam steeds populairder en wordt langzaam aan weer een echt onderdeel van het pak. U leest hier alles wat u wilt weten over de pochet. Wat voor kleur, patroon en materiaal moet u kiezen bij het kopen van een pochet?


Gebruik

Een pochet is een stukje stof dat men in de borstzak van een blazer plaatst. Een pochet heeft alleen een esthetische functie. De keuze om een pochet te dragen is net als bij het dragen van andere heren accessoires dus geheel persoonlijk. U geeft er uw outfit eenvoudig een persoonlijke Touch mee. Gebruik een pochet nooit als zakdoek! Dit is de belangrijkste regel bij het dragen van een pochet.


Materiaal

De meeste pochetten zijn net als stropdassen gemaakt uit polyester of zijde. Zijde is duurder en eleganter, maar is lastiger te reinigen. Goedkope pochetten zijn vaak uit polyester gemaakt. In tegenstelling tot stropdassen worden er ook veel pochetten uit linnen gemaakt. De glans van een zijden en polyester pochet geeft een andere uitstraling dan een linnen pochet.


Kleur & Motief

In welke kleur moet ik een pochet kopen? Dit is in natuurlijk helemaal afhankelijk van uw eigen smaak en stijl. Echter is het de gewoonte om bij het dragen van een smoking een witte of rode pochet te dragen. Een witte pochet kan over het algemeen altijd. Dus bij twijfel is een witte pochet altijd een veilige keus. Tijdens een Tuxedo event zijn de envelop en pof vouw (zie hieronder) het gebruikelijkste.


Een pochet hoeft echt niet altijd exact te matchen qua kleur en motief met de stropdas of vlinderdas. Er wordt ook vaak voor een kleur gekozen die in de stropdas of het pak voorkomt. Een soortgelijke tint maar niet exact hetzelfde is ook prima. Doordat een pochet relatief klein is, kunt u opvallende kleuren en motieven gebruiken zonder extreem veel aandacht te trekken. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van een stropdas.


Gelegenheid

Een pochet kan op diverse manieren gedragen worden. De manieren van het vouwen van een pochet hangt sterk samen met de gelegenheid. De pof vouw is de eenvoudigste optie en zorgt voor een nonchalante uitstraling. Voor een formele uitstraling is de envelop vouw of de enkele punt vouw geschikt. De enkele punt vouw is een klassieke vouw zonder te opzichtig te zijn. De klassieke envelop vouw is vooral mooi met linnen pochetten aangezien deze iets ‘stijver’ zijn dan polyester en zijde pochetten. Hierdoor blijft de vouw beter op zijn plaats.
pochetten kopenStropdassen
met logo


prachtige pochetten
ook vlinderstrikken
en pochetten
personaliseren
MEER INFO