Stropdas kopen? Hier moet u op letten!

Wilt u een stropdas kopen maar weet u niet waar u op moet letten? Lees hieronder handige tips voor het kiezen van uw perfecte stropdas.

1. Stropdas lengte

Nadat een stropdas geknoopt is hoort de punt precies boven de riem of broek uit te komen. Normaal gesproken hebben stropdassen een lengte tussen de 140 en 150 cm. Onze stropdassen hebben bijna allemaal een lengte van 145 cm. Dit is een prima stropdas lengte voor mannen tussen de 150 cm en 210 cm. Bent u korter of langer? Wij hebben clip-on stropdassen in iedere gewenste lengte. Voor jongens van ongeveer 100 cm tot 150 cm zijn onze kinderstropdassen perfect qua lengte.

beste stropdas lengte

 

2. Stropdas breedte

Een stropdas varieert op het breedste punt vaak in een breedte van 5 cm tot 8 cm. In het algemeen zijn de smallere stropdassen wat hipper en de bredere stropdassen iets formeler. Als u breed gebouwd bent zal een bredere das mooier uitkomen. De verhoudingen zullen dan beter in balans zijn. De smalle dassen op onze website worden ook wel skinny stropdassen genoemd. Ze passen het beste bij nauw aansluitende hemden. Nederlanders dragen steeds vaker een smalle stropdas. Draagt u uw stropdas bij een pak? Zorg er altijd voor dat de breedte van de revers ongeveer overeenkomt met de breedte van de stropdas (zoals hieronder op de foto). Revers zijn de links en rechts teruggevouwen flappen van een jas.

juiste stropdas breedte

 

3. Materiaal & prijs

Polyester en zijden dassen zijn de meest gebruikte materialen bij stropdassen. Polyester dassen zijn goedkoper en makkelijker schoon te maken en te onderhouden. Zijden dassen zien er luxer uit maar zijn duurder. Daarnaast zijn ze gevoeliger voor haakjes en lastiger te reinigen. Naast polyester en zijden dassen bestaan er ook gebreide stropdassen en katoenen stropdassen. Gebreide dassen worden tegenwoordig niet alleen maar in de winter gedragen maar ook in het voor- en najaar. Hieronder vindt u per materiaal de belangrijkste kenmerken en de prijs in onze webshop.

Materiaal
Kenmerken
Polyester

Voch en vlek- afstotend

Voor dagelijks gebruik

Kreukt niet snel

Goedkoop

€ 4.95 tot € 7.95

Zijde jacquard

Gevoelig voor vocht en vlekken

Gevoelig voor haaltjes

Gevoelig voor kreuken

Luxe uitstraling

€ 9.95 tot € 14.95

Wol / gebreid

Geeft nonchalante uitstraling

Warm

Uniek

€ 9.95

Katoen

Heerlijk zacht materiaal

Eenvoudig reinigen

Eenvoudig strijken

€ 17.95


4. Gelegenheid & persoonlijke smaak

Lees onderstaande stijltips voor het kiezen van de juiste stropdas voor elke gelegenheid:

  • Kies voor formele gelegenheden een klassieke stropdas. Vermijd felle kleuren en opvallende patronen.
  • Draagt u de stropdas op een overhemd? Zorg voor contrast door een lichtere of donkerder kleur dan uw overhemd te kiezen.
  • Voor een casual gelegenheid of een creatieve werkplek is een nonchalante gebreide of katoenen das perfect.
  • Tijdens feestelijke gelegenheden zoals bruiloften mag een stropdas opvallen. Koraal en mintkleurige stropdassen doen het tijdens trouwerijen altijd goed (indien er geen ander kleur thema op de bruiloft uitnodiging aangekondigd is).
  • Bent u niet geïnteresseerd in mode of stijl? Een neutrale kleur das zonder patroon kan op de meeste gelegenheden probleemloos gedragen worden.

5. Juiste combinatie

Zorg ervoor dat uw stropdas goed combineert met de rest van uw outfit. Houdt eventueel het overhemd of pak waar u de stropdas bij wilt dragen bij de hand. Zo ziet u eenvoudig of bepaalde patronen en kleuren bij elkaar passen. Twijfelt u aan een combinatie of heeft u nog niet zoveel ervaring? Met een effen stropdas zit u vaak goed.


Persoonlijk advies?

Twijfelt u over wat voor u de beste stropdas is? Of ontvangt u graag advies over het combineren van een specifieke stropdas? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van een deskundig advies!stropdassen kopen