Waar moet ik op letten bij het kopen van een stropdas?

Hieronder vind je handige tips voor het kiezen van jouw perfecte stropdas.

Lengte van de stropdas

Nadat een stropdas geknoopt is hoort de punt precies boven je riem of broek uit te komen. Normaal gesproken hebben stropdassen een lengte tussen de 140 en 150 cm. Onze stropdassen hebben bijna allemaal een lengte van 145 cm. Dit is een prima stropdas lengte voor mannen tussen de 150 cm en 210 cm. Ben je korter of langer? Wij hebben clip-on stropdassen in iedere gewenste lengte. Voor jongens van ongeveer 100 cm tot 150 cm zijn onze kinderstropdassen perfect qua lengte.

beste stropdas lengte

Breedte van de stropdas

Een stropdas varieert op het breedste punt vaak in een breedte van 5 cm tot 8 cm. In het algemeen zijn de smallere stropdassen wat hipper en de bredere stropdassen iets formeler. Als je breed gebouwd bent zal een bredere das mooier uitkomen. De verhoudingen zullen dan beter in balans zijn. De smalle dassen op onze website worden ook wel skinny stropdassen genoemd. Ze passen het beste bij nauw aansluitende hemden. Nederlanders dragen steeds vaker een smalle stropdas.  

Materiaal & prijs

Polyester en zijde dassen zijn de meest gebruikte materialen bij stropdassen. Polyester dassen zijn goedkoper en makkelijker schoon te maken en te onderhouden. Zijden dassen zien er luxer uit maar zijn duurder. Daarnaast zijn ze gevoeliger voor haakjes en lastiger te reinigen. Naast polyester en zijde dassen bestaan er ook gebreide stropdassen. De gebreide dassen worden tegenwoordig steeds vaker gedragen.stropdassen kopen