Vlinderstrik kopen? Dit moet je weten!

Praktische tips en uitleg. Bijvoorbeeld wat is een zelfstrikker? Wanneer draag je een vlinderdas? Wat moet je weten bij de aanschaf? We kunnen de vlinderstrik indelen in twee hoofd categorieën. De zelfstrikker en de voorgestrikte vlinderstrik.

 

Voorgestrikt of zelfstrikker?

De naam zegt het al, een zelfstrikker strik je zelf. Dit wordt gezien als stijlvol. Een echte liefhebber van een vlinderstrik zal niet met een voorgestrikte strik gezien willen worden. Een zelfstrikker straalt klasse en karakter uit! Belangrijk om te weten. Het strikken vergt enige oefening en is niet eenvoudig.

Zelfstrikker knopen?

Een voorgestrikte strik is een goed alternatief doordat deze eenvoudig op en af te doen is door de verstelbare band. Vanwege het gemak en vaak ook de prijs wordt vaak gekozen voor een voorgestrikte vlinderdas. Gaat je voorkeur toch naar een zelfstrikker? Lees hier hoe je een zelfstrikker kunt knopen.


Wanneer draag je een vlinderdas?

Een vlinderstrik is geschikt voor zowel formele als informele gelegenheden. Zelfs bij een casual look kan de strik een mooie toevoegen geven aan je outfit. Vlinderstrikken zijn populair op bruiloften en natuurlijk bij “black tie” gelegenheden in combinatie met een tuxedo.

We krijgen wel eens de vraag of een vlinderstrik geschikt is voor een begrafenis. In het algemeen heeft een strik een vrolijk imago. Hierdoor is een strik minder geschikt en vaak wordt er gekozen voor een stropdas.


Verschillende soorten vlinderstrikken

De populairste Strik is de ‘Butterfly’. Deze strik is geschikt voor iedere gelegenheid. De ‘Diamant Tip’ strik herken je door zijn driehoekige uiteindes. Met name een zelfstrikker krijgt hierdoor een asymmetrisch uiterlijk. Hetzelfde geldt voor de strik met afgeronde uiteinden. Dit is een vrij onbekende en weinig voorkomende strik.

We hebben een groot aantal vlinderstrikken in allerlei kleuren. Ga naar onze vlinderstrikken >>

Heb je vragen over het kiezen van de juiste vlinderstrik dan horen wij het graag!