Stropdas onderhoud

Het leven van een stropdas is niet zonder gevaar. Er kan van alles gebeuren. In dit artikelen staan enkele tips om problemen te voorkomen en oplossingen als er toch een vlek of vouw in de stropdas is gekomen.

Na het dragen

stropdas ophangen
Tips na het dragen

Wanneer u de stropdas wilt afdoen is het verstandig om voorzichtig de knoop eruit te halen, met de tegenovergestelde methode die gebruikt is bij het knopen van de das.

Kan ik de stropdas geknoopt opbergen?

Nooit doen! Een makkelijke manier is om de stropdas geknoopt in de kast te leggen na het dragen. Dit is onverstandig. De stof kan beschadigen en kreukels kunnen mogelijk later niet meer uit de das worden gehaald.

Kreukels in de stropdas?

stropdas oprollen

Natuurlijk kunnen er altijd wat kreukels in de das komen.

Kleine kreukels

Hang de stropdas een nachtje op.

Kreukels

Zijn de kleine vouwen er niet uit gegaan door de stropdas op te hangen? Rol de stropdas dan op. Begin met het smalle deel en laat de stropdas opgerold een dag liggen.

Niet geholpen?

Dan kun je proberen om de stropdas voorzichtig te strijken met een stoomstrijkijzer. Let op: Zet de warmte niet hoger dan gemiddeld en plaats een theedoek tussen het strijkijzer en de stropdas!

Vlekken verwijderen

vlekken uit stropdas halen

De meeste stropdassen kunnen niet in de wasmachine gewassen worden. Afhankelijk van de soort vlek zijn er verschillende manieren om de stropdas schoon te maken. Wat voor alle methodes belangrijk is is om niet te wrijven in de vlek omdat dit de stof kan beschadigen.

Vlek op waterbasis

Gebruiken een vochtig schoonmaak doekje en dep op de vlek.

Vlek met olie

Talkpoeder helpt om een olievlek uit de stropdas te halen.

Serieuze vlek

Een milde vlekverwijderaar is de laatste mogelijkheid als de vlek er niet uit gaat. Tip: probeer eerste kleine hoeveelheid van het middel op de achterkant van de stropdas om te zien of de stof niet beschadigd.

Op reis

Een goede manier om een stropdas op te bergen in de reiskoffer is om deze op te rollen. Of vouw de stropdas in vier delen en leg deze tussen de kleding.

PRACHTIGE
POCHETTEN


Maak uw outfit
compleet met een
bijpassend pochet.
prachtige pochetten
SHOPPEN