Waar moet ik op letten bij een dasspeld?

Een dasspeld of -clip is een praktische en stijlvolle accessoire om uw stropdas aan uw hemd te bevestigen. Hieronder leest u alles wat u moet weten over dasspelden.

Wanneer draag je een dasspeld?

Een dasspeld verleend een outfit een persoonlijke noot. Je draagt hem om een outfit helemaal af te maken of puur voor het gemak. Doordat de dasspeld zowel aan het hemd als aan de stropdas bevestigd is blijft de das goed op zijn plek.


Wat is de beste hoogte voor een dasspeld?

Een dasspeld wordt ter hoogte van de borst gedragen. Dit betekend dat hij tussen het 3e en 4e knoopje van het overhemd bevestigd wordt. Bevestig de dasspeld hier altijd horizontaal.

Hoe hoog moet een dasspeld bevestigd worden?


Hoe breed moet een dasspeld zijn?

De breedte van een dasspeld hoort ongeveer 3/4 van de breedte van de stropdas te zijn. Iets korter of breder kan eventueel, zolang de dasspeld maar niet breder is dan de stropdas.

Voor onze skinny stropdassen raden wij onze korte dasspelden van 4 cm aan. Bij een 8 cm brede stropdas is een dasspeld van 6 cm geschikt.

Hoe breed moet een dasspeld zijn?Welke kleur dasspeld moet ik kiezen?

Een zilverkleurige dasspeld is altijd een verstandige keus. Zilver past namelijk vrijwel overal bij en is niet te opvallend. Door voor een gekleurde dasspeld te gaan geeft u uw outfit eenvoudig een kleurrijke noot.Dasspeld kopen