Kleding bruiloft gast man


Wat draag je als mannelijke gast naar een bruiloft? Lees hier alles wat je moet weten voor een geslaagde outfit.

Stropdaskleur bruiloft

De kleuren rosé goud, champagne, koraal en mint zijn populaire bruiloft kleuren. Natuurlijk zijn ook andere kleuren zeer geschikt om te dragen tijdens een bruiloft. Steeds vaker wordt er een kleurthema voor een bruiloft gekozen. Dit kleurthema wordt dan vermeldt d.m.v. een dresscode op de uitnodiging. Pastelkleuren worden veel gebruikt als hoofdkleur voor een bruiloft. Hoe mooi is het als de stropdassen of vlinderdassen van de dag gasten dan overeenkomen met deze gekozen kleur.

Dresscode bruiloft

De belangrijkste regel bij een bruiloft is: houd je aan de dresscode. Zo stel je de bruid en bruidegom in ieder geval niet teleur. Tevens breng je jezelf niet in verlegenheid als je te casual of juist te overdressed gekleed bent. Lees hieronder tips voor een perfecte outfit als bruiloft gast bij elke dresscode.

Klassiek

Bij een klassieke kerkelijke bruiloft is een zwart pak met een stropdas of vlinderdas altijd goed. Met een pochet en manchetknopen maak je je outfit eenvoudig af. Bretels worden vaak op meer informele en meestal outdoor bruiloften gedragen.

Zomer

Ga bij een bruiloft in de buitenlucht, bijvoorbeeld in het bos of op het strand voor een meer informele en luchtige outfit. Kies voor lichte kleuren en materialen zoals een beige linnen pak. Maak het geheel af met een stropdas in een lichte of vrolijke kleur.

Vintage

Een vintage of Bohemian bruiloft thema wordt steeds populairder. Hier passen stropdassen met bloemetjes print erg goed. Ga bij een vintage bruiloft voor warme aardetinten. Okergeel of donkerrood is bijvoorbeeld een goede keus.

Geen dresscode

Staat er geen dresscode vermeld op de uitnodiging? Dit geeft ruimte voor een eigen creatieve invulling. Een stijlvol pak in het grijs, beige of blauw met een bijpassende stropdas of vlinderdas is altijd goed.


Personaliseren

De namen of initialen van het bruidspaar op de stropdas is natuurlijk een prachtige manier om een stropdas te personaliseren. Door ook de datum toe te voegen is dit een mooie blijvende herinnering. U kunt bij stropdas24 eenvoudig een opdruk op een stropdas plaatsen. Neem hiervoor contact met ons op of neem een kijkje op onze bedrukkingspagina. We sturen u graag een digitaal voorbeeld.

stropdas met initialen bedrukken stropdas bedrukken met initialen

Dont’s:

  • Draag geen horloge, dit kan het idee geven dat je op de tijd aan het letten bent. Tijd speelt geen rol bij een bruiloft.
  • Houdt je altijd aan de dresscode, zo breng je jezelf én het bruidspaar niet in verlegenheid.
  • Draag geen wit pak, dit geldt voor alle wit tinten. Alleen de bruid mag in het wit gekleed zijn.
  • De bruiloft draait om het bruidspaar. Verschijn ook als man daarom niet té opvallend. De bruid en bruidegom horen op de voorgrond te staan.

Ideeën voor bruiloftsgasten en bruiloft feesten

Shop de look


MANCHETKNOPEN
GRAVEREN

Met tekst, initialen of logo
Manchetknopen graveren
Bekijken