Wat draagt men bij een black tie dresscode?

Bij feesten, trouwerijen en prijsuitreikingen is de dresscode vaak ‘Black Tie’. Op deze Black Tie evenementen wordt van mannen verwacht dat zij zich aan een aantal kledingvoorschriften houden. Lees onderstaande regels voor een geslaagd feest!
Wat dragen heren tijdens een Black Tie event:

Smoking met spierwit overhemd

Een smoking wordt ook wel tuxedo of kortweg tux genoemd. De smoking bestaat uit een zwarte pantalon en zwart jasje/colbert.

black-tie-dresscode

Gladde lakschoenen en zwarte sokken

Draag zwarte gladde lakschoenen met zwarte gewaxte veters. Ga voor lange sokken zodat er ook bij het zitten geen onderbeen zichtbaar is. De zwarte lakschoenen dienen uiteraard netjes gepoetst te zijn.


zwarte veters black tie outfit

Zwarte vlinderdas

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden draag je bij een Black Tie dresscode een zwarte vlinderstrik en geen zwarte stropdas. Je kan een voorgestrikte vlinderdas of een zelfstrikker kopen. Een voorgestrikte strik is eenvoudiger om te doen. Een zelfstrikker wordt vaak als extra stijlvol gezien. Het vergt echter enige oefening om deze ongestrikte strik goed om te doen.

heren vlinderstrik black-tie
black tie vlinderdas
strik black tie


Black Tie accessoires

Black Tie accessoires zoals manchetknopen en een witte pochet.
Een pochet is een opgevouwen doek die een randje boven de borstzak uitsteekt. Een pochet zorgt voor de finishing touch van een outfit. Lees hier de verschillende manieren om een pochet te vouwen.


gala black-tie pochet
tuxedo pochet


Ook manchetknopen geven een outfit extra klasse. Manchetknopen horen een paar centimeter onder het colbert uit te komen, hierdoor zijn ze net mooi zichtbaar.


black-tie manchetknoop
black-tie mannen manchetknoop


Géén horloge

Géén horloge, dit kan het idee geven dat je op de tijd aan het letten bent. Tijd hoort bij een Black Tie evenement geen rol te spelen.


White Tie Dresscode

De dresscode ‘White Tie’ komt niet vaak voor. Dit is het meest chique exclusieve kledingvoorschrift. Hij wordt gehanteerd bij erg formele gelegenheden zoals officiële gala’s of diners (met bijvoorbeeld het koningshuis). Een White Tie wordt ook wel 'cravate blanche' genoemd.

Van de heren wordt verwacht dat zij gekleed gaan in een zwart rokkostuum. Een rokkostuum staat beter bekend als een pinguïnpak of pakken voor butlers. Het jasje heeft lange flappen aan de achterzijde.
Draag bij het rokkostuum altijd een witte pochet en een witte vlinderdas. Ga nooit voor een zwarte vlinderstrik. Deze wordt bij een White Tie event namelijk door het personeel gedragen.
white-tie evenement

PRACHTIGE
POCHETTEN


Maak uw outfit
compleet met een
bijpassend pochet.
prachtige pochetten
SHOPPEN